Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Tην Κυριακή τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Δευτέρα,Τρίτη .. “του μικρού Βοριά”(video)

Φθινοπωρινή αλλαγή του καιρού περιμένουμε το Σάββατο το βράδυ και από τα βορειοδυτικά, την Κυριακή βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο και σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Δευτέρα και Τρίτη οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις, οπωσδήποτε 8 μποφόρ και την Τρίτη πιθανόν και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε όλες τις περιοχές κάτω από 30oC και μαζί με το βοριά η αίσθηση θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο.

Το Σάββατο τοπικές βροχές προβλέπονται αρχικά στην κεντρική Μακεδονία, κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι στα δυτικά. Σποραδικές καταιγίδες από το βράδυ στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς, στο Αιγαίο βόρειο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή αρχικά στο Ιόνιο και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τα βορειοδυτικά.
Στην υπόλοιπη χώρα βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν κάποιες βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος