Μαργαρίτα – Ασπασία Θεοδωράκη από Τρίπολη: Συμφωνικός Έλληνας ο Μίκης – Σκανδαλωδώς αποφεύγουν να παρουσιάσουν τα έργα του

«Η Τρίπολη στάθηκε καταλυτική για το Μίκη Θεοδωράκη. Στην Τρίπολη ο Μίκης πολιτικοποιήθηκε, στην Τρίπολη ανδρώθηκε, στην Τρίπολη διαδήλωσε και συνελήφθη, στην Τρίπολη έψαλε στον Άγιο Βασίλη, στην Τρίπολη συνέθεσε το Τροπάριο της Κασσιανής».

Αυτό, δήλωσε, μεταξύ άλλων η Μαργαρίτα – Ασπασία Θεοδωράκη (θυγατέρα του Μίκη), στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου της “Αναμνήσεις ενός κοριτσιού” (Εκδόσεις Ιανός).

Η παρουσίαση έγινε στο εμβληματικό και διατηρητέο Μεγάλο Καφενείο της κεντρικής πλατείας της Τρίπολης.

Η συγγραφέας, δήλωσε, ακόμα τα εξής: « Ο Μίκης συνέχεια αγωνιζόταν. Με έναν τέτοιο άνθρωπο μεγαλώσαμε. Το βιβλίο μου, είναι δηλαδή, η ζωή ενός αγωνιστή. Εγώ την Τρίπολη και την Αρκαδία, τις αισθάνομαι σαν σπίτι μου. Το 1940 ήρθαμε στην Τρίπολη. Ο πατέρας μας μιλούσε για τη Βυτίνα, για το μέρος που πήγαινε να απαγγείλει Γιάννη Ρίτσο, για τη διαδήλωση της πλατείας Άρεως, για το τροπάριο της Κασσιανής, για το ψαλτήρι στην εκκλησία, για τη Βρύση του Πουλιού στο Μαίναλο, για τη Ζάτουνα, για τις 10 Αρκαδίες, για το πνευματικό εμβατήριο του Σικελιανού, για τις ωδές του Κάλβου, για τους αστυνομικούς που ακολουθούσαν κάθε βήμα του. Η ζωή του ήταν στριμωγμένη».

Σε ερώτηση της ΕΡΤ Τρίπολης, για το εάν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα με τον παγκόσμιο Μίκη, στη χώρα μας, η Μαργαρίτα, δήλωσε τα εξής: «Ο Θεοδωράκης είναι συμφωνικός Έλληνας και σκανδαλωδώς αποφεύγουν να παρουσιάσουν τα συγκεκριμένα έργα του. Είναι μελωδιστής ο Μίκης. Δεν παίζουν Θεοδωράκη. Πέθανε με αυτόν τον καημό».

Για το πόνημα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, μίλησαν οι Αναστασία Βούλγαρη (θεατρική συγγραφέας, ποιήτρια), Σμαρώ Γεωργιάδη (δημοσιογράφος) Δημήτρης Μανιατάκος (δημοσιογράφος).

Την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου, οργάνωσαν οι δήμοι Τρίπολης, Γορτυνίας και το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη – Ζάτουνας.

Μαργαρίτα – Ασπασία Θεοδωράκη από Τρίπολη: Συμφωνικός Έλληνας ο Μίκης – Σκανδαλωδώς αποφεύγουν να παρουσιάσουν τα έργα του
Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος