Καβάλα: Πρότυπο κέντρο παροχής υγείας στη Χρυσούπολη

Πρότυπο κέντρο παροχής υγείας δημιουργήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Με την υποστήριξη του Δήμου Νέστου, η Γενική Ιατρός του κέντρου, Στέλλα Αργυριάδου, με τη στήριξη διεπιστημονικής ομάδας αποτελούμενης από εθελοντές διαφορετικών ειδικοτήτων, θα προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή με τους ασθενείς και το άμεσο περιβάλλον τους.

Καβάλα: Πρότυπο κέντρο παροχής υγείας στη ΧρυσούποληΒασικοί στόχοι του Κέντρου είναι η παροχή πληροφόρησης, στήριξης, έγκαιρης διάγνωσης και προσωποποιημένης φροντίδας. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται από όλους τους επαγγελματίες υγείας δωρεάν ενώ το πρότυπο κέντρο βρίσκεται πάνω από το Κέντρο Άνοιας και δίπλα στο ΚΑΠΗ.

Υπολογίζεται ότι από ρευματικές παθήσεις προσβάλλεται το 1/4 του πληθυσμού των αναπτυγμένων χωρών σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Στο σύνολο του ενήλικου ελληνικού πληθυσμού 13% πάσχουν από Οστεοαρθρίτιδα, 11% από Οσφυαλγία, 4,8% από Αυχεναλγία, 4,5% από Οστεοπόρωση και 2,1% από Φλεγμονώδη Συστηματικά ρευματικά Νοσήματα.

Επιπρόσθετα, υπολογίζεται ότι 1:1000 παιδιά πάσχει από χρόνια ρευματική πάθηση.

Επιπλέον τα άτομα με ρευματικές παθήσεις αντιμετωπίζουν συχνά τον οίκτο ή/και την απόρριψη, στο φιλικό και οικογενειακό τους περιβάλλον, , γεγονός που δημιουργεί πρόσθετο δυσβάστακτο ψυχικό φορτίο καθώς ενοχοποιούν τον εαυτό τους για το νόσημα τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος