Καλιφόρνια: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στο πάρκο Γιοσέμιτι

Array

Η πυρκαγιά στο πάρκο Γιοσέμιτι, στη δυτική πλευρά της Σιέρα Νεβάδα, στην Καλιφόρνια είχε καταστρέψει περίπου 10,9 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά είχε περιοριστεί κατά 22% το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Η πυρκαγιά ήταν απειλή για περισσότερες από 500 γιγαντιαίες σεκόγιες, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές για σοβαρές ζημιές σε κανένα από τα δέντρα, συμπεριλαμβανομένου του γιγαντιαίου Grizzly 3.000 ετών.

Εκδόθηκε προειδοποίηση για τη θερμότητα για την κεντρική κοιλάδα που απλώνεται κάτω από τη Σιέρα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς καταγράφηκε υψηλή θερμοκρασία 35 βαθμούς Κελσίου.

«Ευτυχώς δεν υπήρξαν άστατοι άνεμοι για να επηρεάσουν τη συμπεριφορά της φωτιάς», δήλωσε ο αξιωματικός της πυροσβεστικής, Marc Peebles. «Έχουμε μια αξιοπρεπή ποσότητα υγρασίας, η οποία μετριάζει τη συμπεριφορά της φωτιάς» πρόσθεσε.

Οι πυρκαγιές που προκλήθηκαν από κεραυνούς τα τελευταία δύο χρόνια έχουν “σκοτώσει” έως και το ένα πέμπτο από τις εκτιμώμενες 75.000 μεγάλες σεκόγιες, τα μεγαλύτερα δέντρα σε όγκο, που αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Περισσότερες από 35.000 πυρκαγιές έχουν κάψει σχεδόν 4,7 εκατομμύρια στρέμματα (1,9 εκατομμύρια εκτάρια) στις ΗΠΑ, τους πρώτους μήνες του 22, σύμφωνα με το Εθνικό Διυπηρεσιακό Κέντρο Πυρόσβεσης.

Πηγή: A.P.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος