Δράμα: Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης – Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 10 δραστών

Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης, η οποία διαπράχθηκε 9 προς 10 Δεκεμβρίου του 2019 στην οικία της σε οικισμό της Δράμας, εξιχνιάστηκε έπειτα από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας της περιοχής.

Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 10 δραστών εκ των οποίων οι πέντε αλλοδαποί, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας ακόμη ενός άγνωστου συνεργού τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τη νύχτα του περιστατικού, δύο από τους δράστες φορώντας κουκούλες, παραβίασαν μπαλκονόπορτα και εισήλθαν στο εσωτερικό της οικίας της ηλικιωμένης ημεδαπής. Με την απειλή μαχαιριού την φίμωσαν και την έδεσαν με ταινία σε καρέκλα, ενώ στη συνέχεια αφού αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού ένα χρυσό δαχτυλίδι και 650 ευρώ, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ένας από τους δράστες εκμαίευσε από το συγγενικό περιβάλλον της ηλικιωμένης πληροφορία για την ύπαρξη μεγάλου χρηματικού ποσού και τιμαλφών στην οικία της, ενώ στη συνέχεια η πληροφορία μεταφέρθηκε διαδοχικά σε τέσσερις από τους άλλους δράστες. Έπειτα, οι τρεις από αυτούς με τη βοήθεια και των υπολοίπων, οργάνωσαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν την ληστεία σε βάρος της ηλικιωμένης.

Όπως διαπιστώθηκε, προκειμένου η πράξη τους να έχει απόλυτη επιτυχία και να καταστεί αδύνατος ο εντοπισμός τους, μετέβησαν άλλες πέντε φορές στην οικία της ηλικιωμένης πριν την διάπραξη της ληστείας, χρησιμοποιώντας διαφορετικά οχήματα και με διαφορετικές συνθέσεις. Την ημέρα της ληστείας, έξι από τους δράστες μετέβησαν με δύο οχήματα στην εν λόγω οικία, όπου οι δύο από αυτούς εισήλθαν στο εσωτερικό της και οι υπόλοιποι ανέμεναν εξωτερικά ως “τσιλιαδόροι”.

Αναφέρεται ότι ένας από τους ημεδαπούς δράστες είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, και οι οκτώ από τους υπόλοιπους έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές κατά το παρελθόν για διάφορα αδικήματα.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος