Τελικός Ρολάν Γκαρός: Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς 2-3

Όχι δάκρυα για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας πρωταθλητής στην παρθενική του εμφάνιση του σε τελικό Ρολάν Γκαρός, (έγραψε ιστορία καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο), έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου καθώς κέρδιζε με 2-0 σετ τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά ο αντίπαλος του έκανε την ολική ανατροπή και βγήκε νικητής με 2-3 σετ (7-6, 6-2, 3-6, 2-6, 4-6).

Ο Τζόκοβιτς που παραμένει στη πρώτη θέση στη παγκόσμια κατάταξη κατέκτησε τον 19ο τίτλο σε Gran Slam και έφτασε σε απόσταση αναπνοής τους Ναδάλ και Φέντερερ που έχουν από 20.

Ο τελικός ήταν ένα πραγματικό θρίλερ με τον Στέφανο Τσιτσιπά να κατακτά τα δύο πρώτα σετ και να φτάνει πολύ κοντά στη νίκη. Εκεί ήρθε η αντίδραση του Νόλε που έβαλε δύσκολα στον Στέφανο, έφερε το ματς στην ισοπαλία και τελικά βγήκε νικητής στο πέμπτο και τελευταίο σετ κερδίζοντας τον τίτλο του Ρολάν Γκαρός.

Ο Τσιτσιπάς έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στο Ρολάν Γκαρός, το ελληνικό τένις πανηγυρίζει την πρώτη του τεράστια επιτυχία σε διεθνές επίπεδο καθώς για πρώτη φορά Έλληνας τενίστας βρέθηκε σε τελικό Gran Slam, και είναι ακόμα η αρχή, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής αλλά και η Μαρία Σάκκαρη που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης έχουν όλο το μέλλον δικό τους.

Στο παρελθόν, οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί επτά φορές, με τον Τζόκοβιτς να μετρά πέντε νίκες. Ο «Νόλε» επικράτησε του Έλληνα πρωταθλητή στην Ρώμη (2021, 4-6, 7-5, 7-5), στο περυσινό Ρολάν Γκαρός (6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1), στο Ντουμπάϊ (2020, 6-3, 6-4), στο Masters 1000 της γαλλικής πρωτεύουσας (2019, 6-1, 6-2) και στο Masters 1000 της Μαδρίτης (2019, 6-3, 6-4), ενώ ο Τσιτσιπάς, νίκησε στο Masters 1000 του Καναδά (2018, 6-3, 6-7(5), 6-3) και στο Masters 1000 της Σανγκάης (2019, 3-6, 7-5, 6-3).

Ο αγώνας μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ1 και με live streaming από το ERTFLIX

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τσιτσιπάς: «Η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα μου» (video)

Roland Garos: Αποθεωτικές οι αναρτήσεις για τον Στ. Τσιτσιπά

«Άσος! Φινάλε!»: Έτσι νίκησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πανηγύρισε τον τελικό του Ρολάν Γκαρός (video)

Πώς οι Έλληνες έγιναν οπαδοί του τένις – Σάκκαρη και Τσιτσιπάς φέρνουν κόσμο στα τερέν (video)

ΕΦΟΑ: «Το ελληνικό τένις γράφει ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος