Live: Ειδική εκπομπή για τις εκλογές στη Γερμανία – Στο 1,8% η διαφορά SPD – CDU

Σε μια έκτακτη ενημερωτική εκπομπή που παρουσιάζουν η Άννα Παπασωτηρίου και ο Δημήτρης Απόκης οι τηλεθεατές θα ακούσουν πρώτοι τις προβλέψεις για την επόμενη ημέρα στη Γερμανία και την Ευρώπη. Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Γερμανία Γιώργος Παππάς, οι απεσταλμένες της δημόσιας τηλεόρασης στα εκλογικά επιτελεία των κομμάτων Κλειώ Νικολάου και Ανδριάνα Μαγγανιά, αλλά και οι καλεσμένοι της εκπομπής θα αναλύσουν και θα σχολιάσουν όλες τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Παππάς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ARD, το το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SPD προηγείτα με 25,9% έναντι της Χριστιανική Ένωσης CDU του Άρμιν Λάσετ που συγκεντρώνει το 24,1%. 

Αν επιβεβαιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, το SPD ενισχύεται κατά 4-5 μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2017.

Ενθουσιασμός επικρατεί στο στρατόπεδο των Σοσιαλδημοκρατών, παρόλο που το αποτέλεσμα είναι ακόμα αμφίρροπο.

Για εκλογική νίκη έκανε λόγο ο Όλαφ Σολτς, εκφράζοντας ικανοποίηση για το «ξεκάθαρο» αποτέλεσμα. «Σήμερα έχουμε τους πρώτους αριθμούς που δείχνουν ότι το SPD έχει μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο και οδηγούν σε μία εντολή για εμάς να κάνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε και πολιτικά αυτό θα κάνουμε» είπε ο κ.Σολτς.

«Έχουμε εντολή να κυβερνήσουμε και ο Όλαφ Σολτς να γίνει καγκελάριος», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του SPD Λαρς Κλινγκμπάιλ.

Τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία του καταγράφει το CDU, το οποίο για πρώτη φορά αποσπά ποσοστό μικρότερο του 30%.

«Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι» είπε ο Άρμιν Λάσετ. Τόνισε είναι μεγάλη πρόκληση η επόμενη μέρα για όλα τα κόμματα, επισημαίνοντας ότι «θα πάμε σε τρικομματική κυβέρνηση».

Εκλογικό θρίλερ έδειξαν τα exit polls, αφότου έκλεισαν οι κάλπες στη Γερμανία. Ισοπαλία με ποσοστό 25% για τη Χριστιανική Ένωση CDU με τον Άρμιν Λάσετ και για το Σοσιαλδημοκρατικό Kόμμα SPD του Όλαφ Σολτς έδωσε exit poll που μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD.

Στην τρίτη θέση οι Πράσινοι με 15% και στην τέταρτη θέση οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11%, όσο και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και η Αριστερά με 5%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος