Ουγγαρία: Βουλευτικές εκλογές 3 Απριλίου

Η Ουγγαρία θα διεξαγάγει βουλευτικές εκλογές στις 3 Απριλίου, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος, Γιάνος Άντερ. Εκλογές, που διαφαίνονται  να είναι δύσκολες για τον σημερινό πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος επέστρεψε στην εξουσία από το 2010, αναφέρουν το AFP και το Reuters.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, στην τέταρτη θητεία του, αντιμετωπίζει για πρώτη φορά ενωμένη αντιπολίτευση.

Επίσης ένα δημοψήφισμα για θέματα ΛΟΑΤΚΙ  θα διεξαχθεί παράλληλα  στην Ουγγαρία στις 3 Απριλίου, σύμφωνα με τη δήλωση του προέδρου.

Κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος, οι Ούγγροι πολίτες θα ερωτηθούν εάν συμφωνούν με τη διοργάνωση σεμιναρίων σεξουαλικού προσανατολισμού σε σχολεία χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων και εάν πιστεύουν ότι πρέπει να προωθηθούν διαδικασίες αλλαγής φύλου μεταξύ των παιδιών. Επίσης εάν το περιεχόμενο των μέσων μαζικής ενημέρωσης που θα μπορούσε να επηρεάσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό θα πρέπει να παρουσιάζεται στα παιδιά χωρίς κανέναν περιορισμό.

Ο νόμος που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2021, ο οποίος σύμφωνα με την κυβέρνηση στοχεύει στην προστασία των παιδιών, έχει εγείρει ανησυχίες στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αλλά και στους οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος