«Ο Καρυοθραύστης» σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα

Το κλασικό χριστουγεννιάτικο μπαλέτο, «Ο Καρυοθραύστης»,  που επιστρέφει στη μεγαλοπρεπή σκηνή του Θεάτρου Μπολσόιμεταδίδεται απευθείας από τη Μόσχα, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 17:00, στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Ο Καρυοθραύστης»

Μπαλέτο κατεξοχήν γιορτινό, εμπνευσμένο από το ομότιτλο παραμύθι του Χόφμαν και βασισμένο στην «αθάνατη» παρτιτούρα του Τσαϊκόφσκι που γράφτηκε το 1892, ο «Καρυοθραύστης» εξακολουθεί να μαγεύει το κοινό ολόκληρης της υφηλίου, με τις περιπέτειες των χαρακτήρων του. Στην εκδοχή του Γιούρι Γκριγκορόβιτς, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν δύο διεθνώς καταξιωμένοι χορευτές των Μπαλέτων Μπολσόι, η Ekaterina Krysanova (Κλάρα-Μαρία) και ο Semyon Chudin (Πρίγκιπας-Καρυοθραύστης).

Παραμονή Χριστουγέννων. Η κούκλα-καρυοθραύστης της Κλάρας-Μαρίας, δώρο του νονού της, μεταμορφώνεται σε έναν γοητευτικό πρίγκιπα που την οδηγεί σε ένα μαγικό ταξίδι στον παραμυθένιο κόσμο των ζαχαρωτών, των νεράιδων, των παιχνιδιών, της Βασίλισσας του Χιονιού. Ξαφνικά, όμως, μπροστά στην Κλάρα-Μαρία και στον Πρίγκιπα εμφανίζονται ο Βασιλιάς των Ποντικών και ο στρατός του με απειλητικές διαθέσεις.

Η μετάδοση της παράστασης εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Στις φετινές μεταδόσεις το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει τέσσερις ακόμη παραγωγές του Μπαλέτου Μπολσόι: την «Μπαγιαντέρα» (20/1/2019), την «Ωραία Κοιμωμένη» (17/3/2019), τη «Χρυσή εποχή» (7/4/2019) και τη «Σουίτα ΚάρμενΠετρούσκα» (19/5/2019).

«Ο Καρυοθραύστης» («The Nutcracker»)

Μπαλέτο σε δύο πράξεις

Διάρκεια: 2 ώρες και 30 λεπτά (με διάλειμμα)

 

Μουσική: Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Χορογραφία–Λιμπρέτο: Γιούρι Γκριγκορόβιτς

(βασισμένο στους E.T.A. Hoffmann και Marius Petipa)

Διανομή

Κλάρα-Μαρία: Ekaterina Krysanova

Πρίγκιπας/Καρυοθραύστης: Semyon Chudin

Ντρόσελμαγερ: Denis Savin

Ο Βασιλιάς των Ποντικών: Alexander Vodopetov

Μαζί τους, το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι

Τιμές εισιτηρίων

8 ευρώ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 15 ευρώ (γενική είσοδος)

 Eισιτήρια

Τηλ.: 210 72 82 333, megaron.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος