Ν. Λαρυγγάκης στο Πρώτο : Οι τουρκικές παραβιάσεις δεν παραβιάζουν μόνο το κράτος δικαίου, αλλά και την αμερικανική νομοθεσία (audio)

Ανέκαθεν τα εθνικά θέματα βρίσκονταν στην κορυφή του ενδιαφέροντος της απανταχού Ελληνικής Ομογένειας.
΄Ενας από τους σημαντικότερους Οργανισμούς της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, με έδρα την Ουάσιγκτον, είναι και το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο που ιδρύθηκε το 1974, μετά την τραγωδία της Κύπρου, με σκοπό να επηρεάσει τις αποφάσεις που αφορούν τον ελληνισμό, τη χώρα μας και φυσικά την Κύπρο.
Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Απολύτως Σχετικό” και τον Ανδρέα Παπασταματίου φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νικ Λαρυγγάκης, με αφορμή την πρόσφατη βράβευση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για την προσφορά του στη Δημοκρατία, στον νομικό πολιτισμό και το κράτος δικαίου και την συνεργασία του με το Ινστιτούτο και την ελληνοαμερικανική ομογένεια.

 

Στο Κυπριακό, τόνισε, δεν υπήρξε η στήριξη που υπήρχε στην περίπτωση της Ουκρανίας. Πρόκειται για κατοχή μέλους του ΝΑΤΟ σε ευρωπαϊκή χώρα έως και σήμερα, το 2022. Αυτό είναι απαράδεκτο, υποστήριξε.
Πρέπει συνέχεια να απαιτούμε να μην έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Χρειάζεται δουλειά από όλους.
Τονίζουμε και στοχεύουμε στην κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον.
Βγάλαμε πριν ένα μήνα μια σχετική ανακοίνωση που επισημαίνουμε ακριβώς αυτό. Δεν είναι μόνο η παραβίαση του κράτους δικαίου αλλά και η νομοθεσία των ίδιων των ΗΠΑ όπως το να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμερικανικά αεροπλάνα, στις περιπτώσεις των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου, από ξένες χώρες για επιθετικούς λόγους.
Πρέπει συνεχώς να επηρεάζουμε το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Δεν θα πρεπε η κ Νούλεν, Υφ. Εξωτερικών ΗΠΑ, να ανακοινώσει από την Κύπρο ότι δεν συμφωνεί με τον αγωγό EastMed. Αυτά είναι προβληματικά μηνύματα που δεν πρέπει να περνούν με την Τουρκία να έχει ρόλο μεσολαβητή και να δέχεται τον ελλιμενισμό των σκαφών Ρώσων μεγιστάνων ή να προτίθεται να τους φιλοξενήσει για διακοπές, χωρίς να υφίσταται κυρώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος