Kαιρός: Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία «Αθηνά»

Η κακοκαιρία «Αθήνα» έχει ήδη αρχίσει να δίνει από τη νύχτα έντονα φαινόμενα (τοπικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, ριπαίους ανέμους) στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά και από το απόγευμα κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν κατά τόπους αυξημένες συννεφιές με τοπικές βροχές, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά όπου θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια.

Κύριο χαρακτηριστικό και οι θυελλώδεις νοτιάδες σήμερα στο Ιόνιο, που θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ τοπικά, με σταδιακή εξασθένηση από αύριο.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αύριο με βροχές ή καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με τα ισχυρά φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια.

Και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τοπικές συννεφιές και βροχές κατά διαστήματα με έμφαση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και κυρίως το Σάββατο, ενώ όπως δείχνουν τα τωρινά προγνωστικά οι βροχές δε θα λείψουν ούτε στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας.

ΣΗΜΕΡΑ

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, τοπικά ισχυρές (που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ανέμους) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δ. Μακεδονία, της ΒΔ. Θεσσαλία, τη Δ. Στερεά και από το βράδυ κατά τόπους στην Κ. Μακεδονία. Θυελλώδεις νοτιάδες έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ στο Ιόνιο, βοριάδες 4-5 στο Αιγαίο και στο Β. Αιγαίο 6-7 μποφόρ και θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βορειοδυτικά έως 20-23 βαθμούς, έως 23-26 στα ανατολικά και νότια και έως 27 στα Δωδεκάνησα.

ΑΤΤΙΚΗ

Αρχικά καλός καιρός, με σταδιακή συννεφιά και βροχές από τη νύχτα. Βοριάδες 3-4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 25 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συννεφιές με τοπικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, αύριο τοπικά ισχυρές. Ανατολικοί άνεμοι έως 4-6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με έμφαση στα βόρεια και τοπικά ισχυρές σε Δ/Κ. Μακεδονία, Β. Θεσσαλία. Βοριάδες στα βόρεια και νοτιάδες στα νότια έως 6-7 μποφόρ τοπικά και θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών M.A. Δημοσιογράφος Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος