Η αρπίστρια Anneleen Lenaerts στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η πολυβραβευμένη σολίστ Anneleen Lenaerts έρχεται μαζί με την άρπα της, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την καλλιτέχνιδα συνοδεύει το κλαρινέτο του Διονύση Γραμμένου, βραβευμένου σολίστ και διευθυντή ορχήστρας.

Μια νεαρή μουσικός, με εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία, σε ένα πρόγραμμα με πρωτότυπες μεταγραφές που υπογράφει η ίδια, αποδίδοντας τον δικό της μικρό φόρο τιμής στην πολύπλευρη προσωπικότητα της Κλάρας Σούμαν (1819 – 1896), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από τη γέννησή της. Στο ρεσιτάλ της Anneleen Lenaerts, οι συνθέσεις αυτής της σπουδαίας μορφής του Ρομαντισμού συνδυάζονται με έργα του Ρόμπερτ Σούμαν και του Φραντς Λιστ, δύο εμβληματικών προσωπικοτήτων του 19ου αιώνα που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην παγκόσμια μουσική ιστορία.

 Αnneleen Lenaerts (άρπα)

Η Βελγίδα Αnneleen Lenaerts είναι από τις σπουδαιότερες σολίστ άρπας στον κόσμο. Τον Δεκέμβριο του 2010, πήρε τη θέση της βασικής αρπίστριας στη Φιλαρμονική της Βιέννης. Από νεαρή ηλικία έλαβε μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπου και διακρίθηκε: από το 1997 έως το 2009 κέρδισε 23 βραβεία. Μεταξύ άλλων, κατέκτησε την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό «Λιλί Λασκίν» 2005, ενώ στον ARD του Μονάχου, εκτός από το βραβείο της επιτροπής, πήρε και το βραβείο κοινού.

Διονύσης Γραμμένος (κλαρινέτο)

Έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένας από τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες της γενιάς του. Η πρώτη του μεγάλη διεθνής επιτυχία υπήρξε το χρυσό μετάλλιο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Μουσικών της EBU 2008 και ο τίτλος του Ευρωπαίου Νέου Μουσικού της Χρονιάς. Μάλιστα, στην ιστορία του Διαγωνισμού είναι ο πρώτος μουσικός πνευστού οργάνου που έλαβε τον τίτλο αυτόν. Εμφανίζεται τακτικά στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές: Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, Αίθουσα της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, Κοντσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ, Μπάρμπικαν του Λονδίνου, Κοντσέρτχαους της Βιέννης κ.ά., αλλά και σε ζωντανές μεταδόσεις για το BBC Radio-3 και το Bavarian Radio.

Τιμές εισιτηρίων: 7€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ) ● 10€ ● 15€

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

Τηλ: 210 7282333

www.megaron.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος