Γκραν Πρι Ρωσίας: Ο Μπότας κατακτά την pole μπροστά από Χάμιλτον και Φέτελ

Ο Βάλτερι Μπότας κατέκτησε μόλις τη δεύτερή του pole position μέσα στο 2018, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι της Ρωσίας, μπροστά από τον ομόσταυλό του, Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής προσπάθησε να πάρει την pole μέσα απ’τα χέρια του συναθλητή του στη Mercedes, στον τελευταίο του γύρο, το παράκανε όμως στη στροφή 7 και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του, αρκούμενος στη δεύτερη θέση.

Η Ferrari έδειξε ότι δεν είχε την ταχύτητα για να απειλήσει τα «Ασημένια Βέλη», με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να πετυχαίνει τον 3ο χρόνο των δοκιμών, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Μπότας, και τον Κίμι Ράικονεν να ακολουθεί στην τέταρτη θέση, εννέα δέκατα σχεδόν πίσω από τον Φινλανδό πιλότο της Mercedes.

Γκραν Πρι Ρωσίας: Ο Μπότας κατακτά την pole μπροστά από Χάμιλτον και ΦέτελΜε τις Red Bull να απουσιάζουν από τη μάχη της pole, καθώς και οι δύο οδηγοί της θα εκκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις λόγω ποινών που δέχθηκαν για αλλαγή κινητήρα, ήταν η ευκαιρία άλλων, αργότερων συνδυασμών να πρωταγωνιστήσουν. Έτσι στην 5η θέση, βρέθηκε ο Κέβιν Μάγκνουσεν με τη Haas, ισοφαρίζοντας την καλύτερή του επίδοση σε κατατακτήριες δοκιμές, ακολουθούμενος από τους ταχύτατους για άλλη μια φορά Εστεμπάν Οκόν με Racing Point Force India και Σαρλ Λεκλέρ με Alfa Romeo Sauber.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σέρχιο Πέρες, Ρομάν Γκροζάν και Μάρκους Έρικσον.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι της Ρωσίας την Κυριακή στις 5 το απόγευμα από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD καθώς και από το ert.gr. Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση στις 18:10.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος