Γ. Κατρούγκαλος στο Πρώτο : Η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται σε vertigo (audio)

Ταξικότητα, επικοινωνία αντί αποτελεσματικότητα και παλινωδίες απέδωσε ο πρώην Υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για τη διαχείριση της πανδημίας.
Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Το GPS της επικαιρότητας” και τον Θάνο Σιαφάκα, έχει χαθεί ο έλεγχος της πανδημίας και αυτό φαίνεται από τις παλινωδίες. Θυμόμαστε, ανέφερε, ότι πήραν πίσω τα δωρεάν rapid test, το ότι δεν ήταν υποχρεωτικό να κάνουμε pcr ακόμη κι αν βρεθούμε θετικοί και γενικότερα η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται σε vertigo. Αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα της διαχείρισης. Είναι πολύ χειρότερα σε σχέση με τα κρούσματα και τους θανάτους. Δεν έχει κάνει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Προδιαγράφοντας το πρόωρο τέλος της πανδημίας, ενέγραψε στον προϋπολογισμό 820 εκ ευρώ λιγότερα κονδύλια στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας. Υπάρχουν 800 γιατροί σε λίστες αναμονής που δεν διορίζονται. Όλα αυτά δείχνουν ότι εξακολουθεί υπάρχει προκατάληψη απέναντι στο κοινωνικό κράτος γενικά και το ΕΣΥ ειδικά.
Ανακοίνωσε ότι η τηλεργασία δεν πρέπει να ξεπερνά το 50%, όρισε δηλαδή οροφή, αντί να ορίσει ελάχιστο και να εργάζονται με τηλεργασία όσο το δυνατόν περισσότεροι.
Πρότεινε να ενισχυθεί το ΕΣΥ με πρόσθετα κρεβάτια και επίταξη ιδιωτικών κλινικών, απόδειξη πόσο κοντά βρίσκεται η κυβέρνηση σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που θέλει στην πραγματικότητα να τους δώσει την δυνατότητα να θησαυρίζουν εν μέσω πανδημίας. Ακόμη και αν δεν πρόκειται για συνειδητό σχέδιο, είναι κάτι που έχει αποδεχθεί. Είναι αυτό που λέμε στα νομικά ενδεχόμενος δόλος, ακόμη και αν δεν είναι προμελετημένη η προσπάθεια. Αποδέχεσαι ότι συμβαίνει μια πραγματικότητα.
Επίσης στα σχολεία, αντί να μικρύνει τις τάξεις, τις μεγάλωσε. Στα πρωτόκολλα προβλέπει να κλείνουν οι τάξεις με 50% συν ένα κρούσματα.
Θα μπορούσα να αναφέρω και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

Είναι δύο τα χαρακτηριστικά της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας : το ένα είναι η έμφαση στην επικοινωνία και όχι στην ουσία με τις θέσεις του Πρωθυπουργού για το τελευταίο μίλι και ότι είναι πανδημία των ανεμβολίαστων, ενώ οι εντολές από τον ΠΟΥ ήταν εντελώς άλλες ακόμη και αν εμβολιαστούμε.
Το δεύτερο είναι η προσπάθεια μετάθεσης της ευθύνης από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στο επίπεδο της ατομικής ευθύνης. Και η ταξικότητα στις αποφάσεις της. Δεν αντιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός ότι είναι δυσβάσταχτο για μια οικογένεια με τρία παιδιά, να κάνει συνεχώς τεστ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος