Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2022 -1 Ιουνίου έως 6 Σεπτεμβρίου

Από την 1η Ιουνίου και έως τις 16 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών επιστρέφει, αξιοποιώντας τους υπαίθριους χώρους και κυρίως την μεγάλη αυλή του σύγχρονου πολιτιστικού συγκροτήματος, που κάθε καλοκαίρι μετατρέπεται σε ένα χώρο  συναυλιών και παραστάσεων, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Παύλου Μελά και την στήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών συνεχίζει την εικοσαετή και πλέον πορεία του, έπειτα από δύο χρόνια υπό τον φόβο της πανδημίας, με περιορισμούς στη λειτουργία, με λιγότερες εκδηλώσεις και μέτρα, με μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα που θα συμβούν στην πόλη μας από τη Διεθνή και την Ελληνική σκηνή. Φιλοξενώντας όλα τα είδη και τις τάσεις μουσικής, συνομιλώντας με όλες τις γενιές και τα ρεύματα, ισότιμα και δημιουργικά, φέτος το Φεστιβάλ περιλαμβάνει παραγωγές και παραστάσεις για όλους.

Ξεκινώντας, από την Ελληνική Σκηνή, την αρχή του συναυλιακού καλοκαιριού κάνουν οι SPEAKEASIES SWING BAND με ένα πάρτυ έναρξης (1/6) με ελεύθερη είσοδο, στη συνέχεια ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ (4/6), η ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ (8/6), ο ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ και οι ΧΑΤΖΗΦΡΑΓΚΕΤΑ (9/6), οι ΤΣΟΥΒΕΛΑΣ & ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ  (10/6), η ΜΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ (15/6), οι ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ, ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, κ.α. στο mέta ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ (16/6), οι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ με τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΡΡΗ (22/6), ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ (26/6), “ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΘΕ” με ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, η ΜΑΡΙΩ, κ.α. (27/6), ο ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ (6/7) και ακολουθούν οι ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ (31/8), “ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ” το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο με ΜΙΛΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ και ΧΡΗΣΤΟ ΘΗΒΑΙΟ (10/9).

Συνεχίζοντας, από την Διεθνή Σκηνή, η αρχή γίνεται με τον NICK MASON (3/6) που θα μας παραδώσει μαθήματα ροκ ιστορίας, συνεχίζεται με τους DROPKICK MURPHYS (14/6) που με τον κέλτικο πανκ ήχο τους θα στήσουν μια ξεσηκωτική γιορτή. Ακολουθεί η παράσταση κρουστών, μουσικής και ακροβατικών με τους TAP FACTORY (21/6). Η κορυφαία περφόρμερ UTE LEMPER (8/7) με το αφιέρωμα στο Τάνγκο και τον Άστορ Πιατσόλα. Οι ανατρεπτικοί TIGER LILLIES (14/7), οι φλογεροί και αεικίνητοι LES NEGRESSES VERTES (19/7), οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού PLACEBO (20/7), οι συγκινητικοί και ερωτικοί CALEXICO (26/7), οι θρυλικοί SISTER OF MERCY (3/8) και το ποπ φαινόμενο οι MARCUS & MARTINUS (6/8) θα κάνουν το θαύμα τους μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού.

Φέτος το φεστιβάλ απευθύνεται και σε πιο νεανικό κοινό, που ίσως να μην έχει επισκεφθεί ξανά τη Μονή Λαζαριστών. Σε αυτό το πλαίσιο θα έρθουν στη Μονή Λαζαριστών οι πρωτεργάτες του είδους ACTIVE MEMBER (28/6), με 30 χρόνια ενεργή δράση και foul ηλεκτρική μπάντα, ο πλέον καταξιωμένος και αγαπημένος BLOODY HAWK σε ένα εκρηκτικό double bill με τον ταχέως ανερχόμενο Dani Gambino (17/6), οι ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ (1/7) σε ένα πολυαναμενόμενο comeback οι JOKER/TWO FACE (16/9) για τον εορτασμό των 10 ετών ύπαρξής τους.

Επιπλέον, το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα, με την εκδήλωση “ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΘΕ;” (27/6) το Φεστιβάλ τιμά την επέτειο των 100 χρόνων από την μικρασιατική καταστροφή. Με τους Παντελή Θαλασσινό, Μαριώ, Γιώργο Μπαγιώκη Έλσα Μουρατίδου και το συγκρότημα Μανεριτζήδες που τους συνοδεύει. Συμμετέχει ο Σύλλογος Μικρασιατών ΟΥΣΑΚ. Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Κασούρας και σκηνοθετική ο Δημήτρης Σακατζής.

Για πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα που θα συμπληρωθεί και με άλλες συναυλίες και παραστάσεις: www.monilazariston.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ3, 95.8 FM, 102 FM.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος