Δ. Χαρίτου – Ιλχάν Αχμέτ: Να παραταθεί η ημερομηνία κατάθεσης εγγυητικών επιστολών προς τον ΔΕΔΔΗΕ για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου ζητά από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να παραταθεί η ημερομηνία κατάθεσης εγγυητικών επιστολών προς τον ΔΕΔΔΗΕ έως 2/12 για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, με αφορμή επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΠΣΑΦ), την οποία κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή μαζί με άλλους 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η παράταση ζητείται, λόγω του ότι τα αιτήματα έκδοσης εγγυητικών επιστολών, που έχουν υποβληθεί προς το τραπεζικό σύστημα είναι πολυάριθμα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερος χρόνος, ώστε να εξυπηρετηθούν όλα, ενώ την ίδια στιγμή οι ενδιαφερόμενοι αγρότες επενδυτές αντιμετωπίζουν ζητήματα οικονομικής στενότητας την τρέχουσα περίοδο.

Και η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα για την ομηρεία και την ανασφάλεια στην οποία περιέρχονται χιλιάδες μικρομεσαίοι επενδυτές έργων Α.Π.Ε., εξαιτίας των καθυστερημένων εγγυητικών επιστολών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος