Χ. Σπίρτζης: Να μην κουκουλωθούν με μία ΕΔΕ τα γεγονότα αστυνομικής βίας

Array

Την διερεύνηση σε βάθος, περιστατικών αστυνομικής βίας ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση και για το λόγο αυτό ο αρμόδιος τομεάρχης Χρήστος Σπίρτζης προσήλθε το μεσημέρι στον Άρειο Πάγο και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, κάνοντας λόγο για γεγονότα απάνθρωπα και ακροδεξιά. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως πίσω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κρύβεται ο ίδιος.

Για γεγονότα αστυνομικής βίας που ντροπιάζουν τη δημοκρατία μίλησε ο κ. Σπίρτζης, μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς στον Άρειο Πάγο και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρο Ντογιάκο. Ο Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε σε υψηλούς τόνους ότι αυτά τα γεγονότα θυμίζουν απολυταρχικά καθεστώτα, υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα δεχτεί την κατάπτωση των δημοκρατικών θεσμών και ότι αυτά τα γεγονότα δεν θα πρέπει να κουκουλωθούν με μία ΕΔΕ.

Σχολίασε και το θέμα των παρακολουθήσεων και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις στη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ: ” Πίσω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κρύβεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης”

Για το ίδιο ζήτημα η Κουμουνδούρου και με αφορμή δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», υπογραμμίζει ότι ο μίτος των παρακολουθήσεων ξεδιπλώνεται και οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, αντί να ακούει και να λύνει τα προβλήματα των πολιτών, φτιάχτηκε για να ακούει τις συνολιμίες τους.

Επιπλέον προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ πως “ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις σε όλα τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν σεσχέση με τη δραστηριότητα του Γενικού του Γραμματέα του κ. Δημητριάδη”.

Επίθεση στη ΝΔ εξαπολύει για το ίδιο θέμα και το ΠΑΣΟΚ με την κατηγορία ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα του Νίκου Ανδρουλάκη. Η Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζοντας άρθρο του υπεύθυνου προσωπικών δεδομένων της ΝΔ, του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ ρίχνει την ευθύνη για τις παγιδεύσεις στα θύματα τονίζει:
“Η Ελλάδα είναι χώρα της Ε.Ε και δεν θα τους επιτρέψουμε να επιβάλουν ως κανονικότητα τακτικές που υπονομεύουν τους θεσμούς και εκθέτουν τη χώρα”

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος