Tο Bέλγιο «ξέσπασε» με 3-0 στην Ιρλανδία (video)

Άλμα πρόκρισης στις «16» του Euro2016 έκανε το Βέλγιο που μετά από ένα άγονο πρώτο ημίχρονο συνέτριψε στο δεύτερο με 3-0 την Ιρλανδία στο Μπορντό για την 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου και θέλει πλέον έναν βαθμό στην τελευταία αγωνιστική με την Σουηδία.

Δύο γκολ πέτυχε ο Λουκάκου (48΄, 70΄) κι ένα ο Βίτσελ (61΄) για τους «κόκκινους διαβόλους», που χρειάζονται πλέον ένα βαθμό στο ματς της Τετάρτης με τη Σουηδία για να «σφραγίσουν» την πρόκριση στις «16» της διοργάνωσης.

Οι σαρωτικές αλλαγές που είχε προαναγγείλει στη βασική ενδεκάδα ο Μαρκ Βίλμοτς περιορίστηκαν τελικά στις τρεις, με τους Καράσκο, Ντεμπελέ και Μενιέ να παίρνουν τις θέσεις των Φελαϊνί, Ναϊνγκολάν και Σιμάν. Το αποτέλεσμα όμως δεν δικαίωσε τον Βίλμοτς καθώς η ομάδα του είχε μία φλύαρη υπεροχή και δεν κατάφερνε να εκμεταλλευθεί την ποιότητα των ποδοσφαιριστών της. Μία κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ (13΄) κι ένα καλό σουτ του Αζάρ (21΄) που έφυγαν άουτ ήταν ό,τι αξιόλογο είχαν να παρουσιάσουν οι «κόκκινοι διάβολοι» ως το 42ο λεπτό, όταν έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία, πάλι με κεφαλιά του προωθημένου Αλντερβάιρελντ, που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Χούλαχαν.

Η Ιρλανδία έκανε το λάθος να ανοιχθεί πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, ρισκάροντας να δεχθεί γκολ στην αργή άμυνά της. Το Βέλγιο που αποδίδει πολύ καλύτερα σε ανοιχτές άμυνες σε μία αντεπίθεση στο ξεκίνημα του β΄ μέρους άνοιξε το σκορ: Ο Ντε Μπρόιν βρήκε ανοργάνωτη την ιρλανδική άμυνα, πάσαρε στον Λουκάκου κι αυτός, με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Μάρτιν Ο΄Νιλ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η κεφαλιά του Βίτσελ στο 61΄, μετά από σέντρα του Μενιέ, «κλείδωσε» τη νίκη. Απαλλαγμένοι από το άγχος, οι Βέλγοι πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 70΄, με τον Λουκάκου να ολοκληρώνει άλλη μία αντεπίθεση, αυτή τη φορά από ασίστ του Αζάρ, ενώ, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στο φινάλε, θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα.

Διαιτητής: Τσουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)
Κίτρινες: Βερμέλεν – Χέντρικ

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμέλεν, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντεμπελέ (57΄ Ναϊνγκολάν), Αζάρ, Ντε Μπρόιν, Καράσκο (64΄ Μέρτενς), Λουκάκου (82΄ Μπεντέκε)

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάρτιν Ο΄Νιλ): Ράντολφ, Κλαρκ, Ο΄Σέι, Γουόρντ, Κόουλμαν, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (62΄ ΜακΚλιν), Μπρέιντι, Χέντρικ, Χούλαχαν (71΄ ΜακΓκίντι), Λονγκ (79΄ Κιν)

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος