Αγγλία: Ανακαλύφθηκε ένα από τα πρώτα χρυσά νομίσματα

Ένας άνδρας που ανακάλυψε με έναν ανιχνευτή μετάλλων αυτό που πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πρώτα χρυσά νομίσματα στην Αγγλία, θα μπορούσε να εισπράξει  περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια σε λίγες μέρες.

Το “χρυσό νόμισμα Ερρίκος Γ'”, το οποίο ανακαλύφθηκε σε ένα  αγρόκτημα στο νοτιοδυτικό Ντέβον, κόπηκε γύρω στο 1257 και απεικονίζει τον πρώην Άγγλο βασιλιά καθισμένο σε έναν περίτεχνο θρόνο, κρατώντας στο χέρι μια σφαίρα και ένα σκήπτρο. Είναι ένα από τα οκτώ τέτοια νομίσματα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, μερικά από τα οποία εκτίθενται σε διάφορα μουσεία.

Σύμφωνα με τους νομικούς κανονισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου, ο άνθρωπος που βρήκε το νόμισμα μπορεί να το κρατήσει και να το πουλήσει, καθώς δεν αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης ανακάλυψης.

Στη δημοπρασία , ο άνδρας θα μπορούσε να πάρει περίπου 400.000 λίρες για το νόμισμα, ή περίπου 546.000 δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασιών Spink & Son στο Λονδίνο.

Ο βασιλιάς Ερρίκος Γ’ κυβέρνησε την Αγγλία από το 1216 έως το 1272, όταν πέθανε, αποτελώντας μια από τις μεγαλύτερες βασιλείες στην ιστορία της χώρας.

Το 1257, χρησιμοποίησε τους θησαυρούς που είχε συγκεντρώσει στο προσωπικό του όνομα για να κόψει τα χρυσά του νομίσματα, λέει ο David Carpenter, καθηγητής μεσαιωνικής ιστορίας στο King’s College του Λονδίνου. Το νόμισμα του Ερρίκου κόπηκε αρχικά σε χρυσό, μέχρι τότε τα νομίσματα ήταν  κατασκευασμένα από ασήμι.

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος