Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2022 – 3 έως 11 Σεπτεμβρίου, στο Αίγιο

Το Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2022, με θεματική Τροχιές/Trajectories, θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022 στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου.

Το Φεστιβάλ σηματοδοτεί έναν ανερχόμενο θεσμό σύγχρονης τέχνης, προφορικής ιστορίας και σύγχρονου πολιτισμού σε εθνικό επίπεδο. Η θεματική του Φεστιβάλ εστιάζει στις Τροχιές/Trajectories, ενεργοποιώντας έναν ακόμη εμβληματικό χώρο, τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου (1895). Μεταφορά προϊόντων, ανθρώπων, πολιτισμικών χαρακτηριστικών. Κεντρική ιδέα για φέτος που εμπνέει την έκθεση τέχνης και τις δράσεις του φεστιβάλ αποτελεί επίσης ο εντοπισμός του ορίου και του μεταιχμιακού χαρακτήρα σε δύο περιόδους του τέλους του 19ου αιώνα στην Ελλάδα: την σταφιδική κρίση, την πρώτη εκβιομηχάνιση της χώρας και τον ερχομό του σιδηρόδρομου.

Κατά την διάρκεια των 9 ημερών, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει μια σειρά από εικαστικές, πολιτιστικές και ερευνητικές δράσεις και συνεργασίες με μεγάλους οργανισμούς, αλλά και να περιηγηθεί στον ατμοσφαιρικό χώρο του σταθμού υπό τους ήχους μουσικών επιλογών κάθε βράδυ.

Το Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2022 υλοποιείται με την υποστήριξη και συνδιοργάνωση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αιγιαλείας, με ακαδημαϊκή αιγίδα από το Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Μεταπτυχιακό Δημόσια Ιστορία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.).

Πληροφορίες: www.primarolia.com

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος